BEMUTATKOZÁSTERMÉKEKSZOLGÁLTATÁSOKREFERENCIÁKAKCIÓKAJÁNLATKÉRÉSELÉRHETŐSÉG
Magyar Deutsch
Kezdőlap
TERMÉKEK Nyílászárók Érdemes tudni Passzívház

Passzívház

A passzívház olyan kifejezés amit már mindenki hallott, de kevesen tudják, mit is takar valójában. Még ha  alacsony energiaigényű épületként beszélünk is róla, akkor sem biztos, hogy mindent megmagyaráztunk.
 
A passzívház olyan alacsony energiaigényű épület, melyben extrém alacsony energiaráfordítás mellett, minden időben kellemes hőmérséklet uralkodik hagyományos fűtési rendszer, illetve légkondicionáló berendezés nélkül.  A hagyományos építésű ingatlanokhoz képest a passzívház energiaszükséglete minimális, a rezsiköltség is jóval alacsonyabb, mint a szokványos épületekben. A passzívházakban a hagyományosan épült házak fűtési energiaigényének csupán 10%-a elegendő, ezt a szükségletet fedezi a nyílászárókon  keresztül beengedett napsugárzás illetve a házban használt berendezések és a lakók által leadott hőmennyiség. Ez a fűtési energia igény évi maximum 15 kWh/m2 lehet, míg a teljes energiafelhasználás – beleértve a használati melegvíz előállítását és a villamosenergia fogyasztást – 120 kWh/m2 alatti. Az energiabarát passzívház ezzel csak kis mennyiségű környezetszennyező CO2-t bocsát ki és lakója számára nagymértékben csökkenti a  fűtésköltséget.
 
Az épületnek optimális összhangban kell lennie, úgymint a fal, a padló, a tető és a nyílászárók hőszigetelő képességének, az épületek tájolásának az alkalmazandó anyagok minőségének, a belső higiénikus klímát előállító állandó friss levegőről gondoskodó hőszivattyús fűtési eljárásnak, valamint a természetből nyerhető egyéb energiaforrások kihasználásának.
 
A ház fontos tulajdonságai között szerepel az extra hatékony hőszigetelés: Az aljzaton, külső falakon, a födémen, a tetőn nagy hatékonyságú hőszigetelésből kialakított burok tartja meg a meleget a házban - tehát nincsenek hőhidak vagy hideget sugárzó felületek. Különleges, 3 rétegű, nemesgázzal töltött üvegezésű hőszigetelt  nyílászáró-rendszerek biztosítják a megfelelő hőszigetelést, légtömörséget és beáramló napfény energiájának hasznosítását. Fontos szerepe van a nagy teljesítményű szellőző berendezésnek hőcserélővel, talajhő hasznosítással.
 
Szellőztetni nem a nyílászárók kinyitásával kell: ezt a hőcserés szellőztető berendezés oldja meg. Így a házban nagyon gazdaságosan elérhető a kellemes, akár szobánként is szabályozható hőmérséklet. A földben vezetett csöveken keresztül a lakótérbe érkező friss levegő a talajhőt is hasznosítja: télen több fokkal előmelegítve, nyáron lehűtve azt. A ház hőháztartásában fontos szerep jut a napenergiának is, mind a passzív, mind az aktív hasznosítással.
 
Az energia hatékony passzívház-technológia reális alapot nyújt az energiafüggőség csökkentéséhez és a széndioxid-semleges épületek elterjedéséhez. A passzívházak megvalósítása azonban magas követelményeket állít a felhasznált komponensekkel szemben, így a nyílászárókkal szemben is.
 
A műanyag nyílászáró - gyártás területén úttörőnek számító Power Dur merevítő lamellák alkalmazása és a  „körkörösen ragasztott üveg” technológia üvegfalccal teszik a Hevestherm 85 Energeto-t a passzívházak ideális nyílászáróivá, mellyel akár Uw=0,61W/ m²K (teljes szerkezet) hőszigetelési együttható is elérhető! Az Energeto – t a darmstadti Passzívház Intézet „MINŐSÍTETT PASSZÍVHÁZ ALKOTÓELEM”- nek nyilvánította.
 
Cégünk ezzel az innovatív technológiával nem csak energiatakarékosságra ösztönzi a piacot, hanem ezáltal a tudatos környezetvédelemre is felhívja a figyelmet.
 
A passzívházak megvalósítási költsége mintegy 10 – 15 % százalékkal magasabb a hagyományos épületekénél, cserébe viszont radikálisan csökkenthetők az üzemeltetési költségek, így  környezettudatos befektetése garantáltan megtérül!


 
 
 
BEMUTATKOZÁS
TERMÉKEK
Nyílászárók
Beltéri ajtók
Redőny, szúnyogháló, reluxa, napellenző
Konyhabútorok, bútorok, asztalosipari munkálatok
Garázskapuk
Alumínium kerítések, korlátok, pergolák
Terasz és Télikert beépítés
Kilincsek
Zár, lakat, vasalat
SZOLGÁLTATÁSOK
REFERENCIÁK
Alumínium nyílászárók
Asztalosipari munkálatok
Árnyékolástechnika
Fa beltéri ajtók
Fa kültéri nyílászárók
Terasz és Télikert beépítés
Garázskapuk
Kerítések, korlátok, pergolák
Konyhabútorok
Műanyag nyílászárók
VELUX tetőtéri ablakok, árnyékolók
AKCIÓK
AJÁNLATKÉRÉS
ELÉRHETŐSÉG
Nyílászáró kereskedés
Telefon: +36 94 325-516
Mobil: +36 20 4747-199
E-mail: info@nyilaszaroker.hu

Kilincs, zár, lakat, vasalat kereskedés
Mobil: +36 20 9735-493
E-mail: info@kilincsker.hu
Copyright © 2014. Major Nyílászáró Kereskedés. Minden jog fenntartva.   |  Adatvédelmi nyilatkozat www.ysolutions.hu