BEMUTATKOZÁSTERMÉKEKSZOLGÁLTATÁSOKREFERENCIÁKAKCIÓKAJÁNLATKÉRÉSELÉRHETŐSÉG
Magyar Deutsch
Kezdőlap
TERMÉKEK Nyílászárók Fa nyílászárók

Fa nyílászárók

A FA NYÍLÁSZÁRÓK ELŐNYEI - Csak természetes anyagból
 
A TERMÉSZET EREJE
A fa nyílászárók természetes anyagból készülnek, ezért sokkal közelebb érezzük magunkhoz, jó érzés tölt el bennünket a közelükben, a műanyag anyagokkal szemben. A faanyag minősége, számtalan formai és színezési lehetősége olyan tulajdonságok, melyek könnyedén teszik a nyílászárókat a lakások, épületek dekorációjává is egyben.
A fa nyílászáróknak nagy hagyománya van, történelme egészen az ókori birodalmakig nyúlik vissza. Volt tehát elég idő az anyag viselkedésének tanulmányozására, a forma- és időtállóság megfigyelésére. Napjainkban a fa nyílászárók hossztoldott, rétegragasztott anyagból készülnek, ezáltal kiküszöbölhető a fa vetemedése. A műanyag ajtókat és ablakokat mindössze a 20. század második felében kezdték el gyártani. Épp ezért hosszú távú viselkedésüket még nem volt mód megfigyelni, azt viszont tudjuk, hogy pár év alatt nagyban romlik az esztétikai hatása.

 
FŰTÉSI ENERGIA MEGTAKARÍTÁSA
A fa az egyik legjobb hőszigetelő anyag. Ha már jártunk faházban, bizonyára tudjuk, hogy a legjobb hőmérsékletszabályozó: nyáron kint tartja a meleget, télen pedig bent. Így van ez a nyílászárókkal is. Az ablakok kerete nem veszi át a kinti hőmérsékletet, így nem sugároz hideget.
 
VETEMEDÉS, HŐTÁGULÁS
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a fa az idők során vetemedik. Ez természetes folyamat, a jól megválasztott nyílászárók esetén nem befolyásolja az ajtók és ablakok későbbi formáját, minőségét. A hőtágulás ennél már figyelemre méltóbb, a PVC (műanyag) egyik jellemző tulajdonsága, hogy a nyári meleg hatására tágul, a téli hidegben pedig összehúzódik, ami sokkal rosszabb, mint a faanyagok minimális vetemedése, a műanyag nyílászárók formája megváltozik az idők során.
 
IDŐTÁLLÓSÁG, TARTÓSSÁG
Az évek haladtával az élőlényeken kívül a tárgyak is öregednek, így a nyílászárók is. A faanyagban elindult fizikai folyamatokat viszont könnyen megváltoztathatjuk. Ha megfelelő figyelmet fordítunk a nyílászáróinkra, az ajtókra és ablakkeretre, hosszú, hosszú ideig megőrzik minőségüket. A fát érdemes ápolni, a keletkezett felületi sérüléseket kijavítani, különböző időjárásálló anyagokkal lekezelni. Mindezzel hosszú évtizedekre biztosítjuk a nyílászárók épségét, szépségét, minőségét.

A műanyagokban kevésbé fizikai, mind inkább kémiai változások indulnak meg az idők folyamán, mellyel egyáltalán nem tudjuk felvenni a küzdelmet.

 
Forrás: MAGYAR ASZTALOS ÉS FAIPAR folyóirat - 2003/10

Fa ablakok
 
Fa bejárati ajtók
   


 
 
 
BEMUTATKOZÁS
TERMÉKEK
Nyílászárók
VELUX tetőtéri ablakok és kiegészítők
Kilincsek
Zár, lakat, vasalat
Redőny, szúnyogháló, reluxa, napellenző
Beltéri ajtók
Konyhabútorok, bútorok, asztalosipari munkálatok
SZOLGÁLTATÁSOK
REFERENCIÁK
Műanyag nyílászárók
Fa kültéri nyílászárók
Fa beltéri ajtók
Alumínium nyílászárók
Árnyékolástechnika
Konyhabútorok
Asztalosipari munkálatok
VELUX tetőtéri ablakok, árnyékolók
Garázskapuk
Kerítések, korlátok
AKCIÓK
AJÁNLATKÉRÉS
ELÉRHETŐSÉG
Nyílászáró kereskedés
Telefon: +36 94 325-516
Mobil: +36 20 4747-199
E-mail: info@nyilaszaroker.hu

Kilincs, zár, lakat, vasalat kereskedés
Mobil: +36 20 9735-493
E-mail: info@kilincsker.hu
Copyright © 2014. Major Nyílászáró Kereskedés. Minden jog fenntartva.   |  Adatvédelmi nyilatkozat www.ysolutions.hu